Новини


Назад



Мавпи боротимуться за медалі суперліги

“Черкаські мавпи” – “Дніпро” 90:79 (23:21,19:22,11:21,26:26)
Рахунок матчу відкрив один із творців першої перемоги “Дніпра” в протистоянні цих команд Таутвідас Лідека. Саме впевнена гра на підбираннях литовського центрового зі старту забезпечила його команді гандикап в 5 пунктів – 7:2. Після хвилинної перерви, яку бере Андрій Підковиров, прорвало Чірича - Андреа майже самотужки оформлює ривок гостей, який становить вісім очок поспіль – 10:7. Коливання в рахунку продовжив Іванов, його середній та два з лінії примушують табло за 3 хвилини до завершення періоду висвічувати наступні цифри –12:16 на користь “Дніпра”. Кінцівка періоду ніяк не може вплинути на розрив в рахунку – 21:23.

На початку другої десятихвилинки “Мавпи” підтримали свій ривок, розпочатий в першій чверті. Іван Гілевич з проходу знову виводить вперед свою команду – 27:25. Чомусь, найбільше це розлютило Дмитра Маркова, номінальний п’ятий номер “Дніпра” твердо вирішив взяти на себе функції розігруючого. Як не дивно, але з передачами не пішло у Маркова (5 втрат при виконанні цього компонента гри), а дві трошки за короткий відрізок часу летять в молоко. Безсумнівно, це допомагає “Мавпам” кинутись у відрив: Чарльз Госа потужним данком доводить його на відстань в п’ять очок – 41:36. Запальна налаштованість на матч Чірича матеріалізується в п’ять персональних зауважень ще під кінець першої половини зустрічі. Втрата атакуючого захисника явно не пішла на користь черкащанам після двох штрафних, які реалізує Іванов. 22-х секунд виявляється замало для результативного завершення атаки. Тож, 43:42 і команди ідуть на велику перерву.

На третій період Андрій Підковиров випустив свою стартову п’ятірку, з урахуванням відсутності посаженого за перебір фолів Чірича. Після обміну двоочковими атаками наступає ключовий момент періоду: Джонсон виконоє одну влучну спробу з лінії, а Госа після підбирання кладе свої два – 44. Юхим Таслицький відразу бере тайм-аут після якого Іванов здалеку покращує ситуацію для своєї команди. Проте, відразу після цього блокшот Гальонкіна на снайпері “Дніпра” охолоджує його зарядженість на кільце. Без особливих роздумів Відачич реалізує перший для себе дальній в матчі і +10 для черкащан – 57:47, після чого “Мавпи” вдало закриваються індивідуальним захистом і атакують переважно здалеку. Госа здобуває 5 очок поспіль без відповіді і вже, за 1.50 до завершення чверті тайм-аут. За цей час суперники реалізують по дві атаки і йдуть на відпочинок. На перерву дніпропетровці йдуть аж ніяк не в доброму гуморі ( 11 очок за 10 ігрових хвилин – найгірший показник “Дніпра” за всі чверті матчів плів-офу).

На четвертий період дніпряни виходять з неймовірним бажанням відігратися, про що красномовно говорить стартовий відрізок періоду – 7:2. Черкаси ж з повна користуються зонним захистом суперника і раз-у-раз турбують кільце з периметру. Трьошка Люби за 5 хв. до завершення матчу повертає десятиочкову перевагу – 77:67. Після тайм-ауту, який бере Таслицький, Госа знову кидає три – 80:67. Дніпро також звертається за допомогою до дальніх, але згадати, як вони реалізуються, їм ніяк не вдається. За 1.50 до завершення гри Піштолевич реалізує два з фолом і черкащани досягають рекордного відриву – 86:71. Подальший перебіг подій всім очевидний. Але варто сказати про одного з творців перемоги – Чарльза Госу, якому так і не дали дограти заключні дві хвилини, після чоловічої боротьби в трьохсекундній зоні американцю довелось звернутися за допомогою до лікаря. В іншому б разі можна було б очікувати командний рекорд результативності, який становить 28 пунктів (за той час, який провів на паркеті Госа, йому вдалось здобути 27 очок та виконати 14 підбирань).

Надалі, без Чарльза, черкащани зуміли здобути ще чотири очки, “Дніпро” в заключному відрізкку матчу набрав вдвічі більше. Проте, від цього смак перемоги не став гіркішим – 90:79.

В півфінальних матчах чемпіонату суперліги “Мавпи” з’ясовуватимуть відносини з “Азовмашем”. Перемога над “Дніпром” для черкаського колективу – то не просто місце в четвірці найкращих команд чемпіонату, а й путівка на європейську арену. Питання, в якому турнірі гратиме наша команда, має вирішитись вже у фінальних іграх суперліги.

Назад Вверх